Over ons

Over ons

“Jij werkt tot vijf uur hè? Ik zal er zijn, want hier kom je niet mee weg”……

“Ik heb je zien lopen met je zoontje, dan weet je dat”……

Een blik die zo vijandig en intimiderend is, dat je direct pijn in je buik krijgt en naar huis toe wilt ……

Dit is een greep uit mijn jarenlange ervaring als hoofdconducteur bij NS en verpleegkundige/casemanager en sociotherapeut in zowel de klinische als ook de ambulante psychiatrie. Op dat moment nog onbewust, heb ik daarmee in de eerste periode van mijn werkbare leven veel te maken gehad met agressie en grensover­schrijdend gedrag van anderen. Ik vond dat ik hier tegen moest kunnen, dat het onder­deel was van mijn werk en ik deed net alsof mij dit niet raakte. Een zelfde houding merkte en merk ik nog steeds bij mensen die ik in mijn werk tegenkom.

Ik ben me gaan verdiepen in wat agressie doet met mensen, hoe agressieprocessen verlopen en hoe je agressie kunt voorkomen. Ik heb trainingen gevolgd in de-escalerend handelen en ben daarna zelf trainer geworden.

Mijn jarenlange werkervaring en mijn ervaring met het geven van trainingen aan mensen die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag, heb ik samengebracht  met theoretische agressiemodellen en gebundeld in een unieke training:

‘Signaleren, begrenzen, veiligheid’

De training wordt gegeven door trainers die zelf ook te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag binnen verschillende werkvelden. Dit om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de belevingswereld van de deelnemers. Daarnaast beschikken wij over zeer ervaren trainingsacteurs die al jaren werkzaam zijn binnen hun vak. Zij zijn perfect in staat om de vertaling naar de werkelijkheid vorm te geven en gericht feedback te geven. We zorgen tijdens de training voor een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Dit omdat het onderwerp vaak gevoelig ligt en ons allen raakt, ook in de privésfeer.

Samen met mijn team hoop ik met deze training zoveel mogelijk mensen te inspireren om naar hun eigen gevoel te luisteren, echt te zijn en daardoor zich veilig te voelen.

Dick Ruwaard

Veiligheidstrainer/Coach